Beerpreuverie

Vrijdag 29 november 2019 20.00 uur

Wat is Kessels lekkerste bier?

Honderden jaren geleden waren er in Kessel al inwoners die bier brouwden. Zo lag in buurtschap Veers aan de Heksendans bierbrouwerij De Hoop en ook bij de Ulend in Hout werd bier gebrouwen. Dit bier werd voornamelijk gedronken door de plaatselijke bevolking. Kennelijk was de dorst (of kwaliteit?) onvoldoende, de productie stopte.

Echter de laatste jaren heeft de Kesselnaar het speciaal bier ontdekt, geen normale pils maar een meestal bovengistend, iets zwaarder bier. Hier zijn enkele Kesselse ondernemers op in gesprongen die een eigen Kessels bier in de markt hebben gezet dat elders gebrouwen wordt: “CASLE” en “KESSELS”. Ook zijn 2 in Kessel geboren personen elders een brouwerij begonnen: Jos Verlaak produceert in het Gelderse land met veel passie zijn “VECHTDAL” bier en Lonneke Dings is eigenaresse van de in Stein steeds bekender wordende brouwerij “DE FONTEIN”.

Wordt er in Kessel dan helemaal niet meer gebrouwen? Jazeker wel, op 6 plaatsen wordt met enorm enthousiasme bier gemaakt. Het meeste wordt door de brouwers zelf opgedronken of aan bekenden voorgezet die het lef hebben een fles te proberen. Trots als men is op zijn eigen product hebben deze brouwers zich samengevoegd tot het “Kessels Beerbrouwers Gilde”.

Dit Kessels Beerbrouwers Gilde organiseert, in samenwerking met Kasteel De Keverberg, op vrijdag 29 november in de Binnenplaats van Kasteel de Keverberg een eerste echte Kesselse bierproeverij: Welk bier “kloekt lekker weg” of krijgt de kwalificatie “net kattepis”.

De avond start om 20.00 uur. Entree €12,50. Hiervoor ontvangt men een speciaal voor deze gelegenheid gemaakt proefglas evenals 4 bierflappen waarmee men dit glas gratis kan laten vullen bij een van de 4 aanwezige Kesselse amateurbrouwers. Ook worden gedurende de avond gratis hapjes rondgedeeld. Het glas kan men tegen betaling van 1 consumptie ook laten vullen bij een van de andere bierbrouwers of eventueel een andere drank bestellen aan de bar.

Kaarten zijn te verkrijgen via www.rdtickets.nl/kasteeldekeverberg

Kindermusical Het raadsel van de Keverbergput

Kasteel De Keverberg
kasteelhof 4
5995 BX Kessel
www.kasteeldekeverberg.nl

Meer evenementen in Kessel