Kindermusical “Heksendans”

Zon 27 oktober 2019 om 12:30u en 14:30u

Op zondag 27 oktober wordt de kindermusical “Heksendans” opgevoerd in ons Kasteel. Met een cast die naast volwassen acteurs ook bestaat uit een enthousiast kinderkoortje en dansers. </p>

Deze kindermusical speelt zich af omstreeks het jaar 1500 rond kasteel de Keverberg. Bij het woord heks denk je aan een oud vrouwtje met een kromme neus. Jonge heksen zijn misleidend, omdat ze mooi kunnen zingen, dansen en toveren. In deze “legende” zien we bonte heksen, maar ook mooie sneeuwwitte heksen. In vroegere tijden werden de inwoners in het Land van Kessel herhaaldelijk geplaagd door heksen. Regelmatig stierven koeien, geiten, schapen en paarden aan onbekende ziektes. Een groep jonge heksen had de gewoonte om op vrijdagavond, precies om middernacht, te zingen en te dansen op het pleintje Veers. De kasteelheren Jan Van Kessel plus zijn broer Mathijs Van Kessel plaatsten een oproep om de heksen te verdrijven, want ook moeder Van Kessel was doodsbenauwd voor heksen. De inzet om de heksen te verdrijven, werd een wedstrijd om de hand van de mooie huwbare dochter jonkvrouw Friedwin Van Kessel. Via die oproep melden zich vier jonkheren Michiel van Munster, Gerbrand Au Gurk, Antoin Almanje, Hubrecht den Hagenbeck. De 4 jonkheren bedenken vrolijke manieren om de heksen te verdrijven, alle trucs mislukken. Magiër Gerbrand Au Gurk blijkt uiteindelijk de Ierse heks Geneviëve te zijn, die het lukt om de Bonte heksen als een soort “Rattenvanger van Hamelen”, met Kesselse kusjes weg te lokken. Maar… zoals iedereen weet zijn de heksen nooit helemaal uit Kessel verdwenen.

De Binnenplaats is gratis toegankelijk om deze musical bij te wonen, het kasteel bezichtigen kan tegen onze reguliere toegangsprijzen.

Voorstelling 1 Aanvang 11:30 uur
Voorstelling 2 Aanvang 14:30 uur

Kindermusical Het raadsel van de Keverbergput

Kasteel De Keverberg
kasteelhof 4
5995 BX Kessel
www.kasteeldekeverberg.nl

Meer evenementen in Kessel